Kniha "Němci z Vyškovska na frontách druhé světové války"

25.02.2013 14:06

Dne 28. ledna 2013 byla v knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově pokřtěna kniha s názvem „Němci z Vyškovska na frontách druhé světové války“. Její editor a hlavní autor mgr. Jiří Suchánek by ji rád prostřednictvím Občanského sdružení Čechyně nabídnul nejen občanům naší obce. Obsah knihy se týká především bývalého německého jazykového ostrůvku u Vyškova a je tak velmi úzce spojen s historií naší obce. Kniha mimo jiné obsahuje detailní seznamy padlých a pohřešovaných ze všech obcí bývalého jazykového ostrůvku. 
Kniha byla napsána a vydána za účasti PhDr. Mikulky, předního vyškovského historika a to s velkým důrazem na nestrannost a objektivnost textu tak, aby si každý čtenář mohl vytvořit svůj vlastní názor na danou problematiku. 
Přestože je kniha k dostání v maloobchodní síti i na internetových knihkupectvích, nabízí autor její prodej prostřednictvím našeho sdružení za sníženou, takřka výrobní cenu 70 Kč (cena na internetu je kolem 120 Kč).


V případě zájmu o tuto publikaci kontaktujte prosím naše sdružení prostřednictvím emailu: cechyne@email.cz , nebo telefonicky na čísle: 776 286 591

—————

Zpět