Výsadba nových stromů na hřišti

28.01.2013 21:27

 

Výsadba nových stromů

 

Protože velké množství stromů v areálu fotbalového hřiště a kolem cyklostezky nad ním jsou nebezpečné a za hranicí životnosti, rozhodlo se vedení města Rousínova pro vykácení těchto stromů. Během posledních let bouřky lámaly jejich větve a stávaly se tak nebezpečnými, proto  Občanské sdružení Čechyně požádalo město Rousínov o kontrolu, omlazovací řez, nebo vyřezání nebezpečných větví.

 

Jedná se většinou o topoly. Topol byl v minulosti vysazován jako rychle rostoucí dřevina. Jeho dřevo je měkké a obsahuje hodně vody, tudíž je těžké a náchylný k lámání. Ještě během letošní zimy by mělo dojít ke kácení označených stromů a na jaře bude provedena výsadba stromů nových. Občanské sdružení bylo osloveno ohledně výběru nových stromů. Zda opět topoly, jiné listnáče, nebo kolem cyklostezky ovocné stromy.

  

Možností je více a chceme možnost vyjádřit se dát i ostatním obyvatelům obce. Případné návrhy budou konzultovány se zástupci města a firmou, která bude výsadbu provádět. Pokud budete chtít vyjádřit svůj názor, napište ho prosím na e-mailovou adresu:  cechyne@email.cz

—————

Zpět